Om mig

Loading
loading..
ommigkickijeschke

Om mig

december 9, 2014
kicki
No Comments

1939 föddes jag i Stockholm

Efter folkskola i Sundborn, flickskola i Falun, Otte Skölds målarskola I Stockholm och slutligen konstakademien i Wien, 1959 – 1964 har jag varit bosatt i Paris, Falun, Sundsvall och Ånge där jag varit verksam som konstnär.

Jag har tecknat för TV, vävt gobelänger, sytt bårtäcken till kyrkor, men framför allt har jag gjort textila applikationer både i monumentala format för offentliga rum och privata hem.

Den textila konsten gör rummet mjukt och ljudet dämpat. Det är lätt att uttrycka det man önskar i textil applikation. Man kan arbeta såväl abstrakt som konkret, och såväl i litet som i stort format. Bilden kan vara traditionellt fyrkantig eller oregelbunden i formen. Möjligheterna är oräkneliga. Jag utför uppdrag för offentliga lokaler, åt kommuner, landsting, kyrkor och företag mm., men även till privata hem.

I Hallsta 6 km öster om Ånge, har jag min ateljé och ett stort galleri tillsammans med min sambo, Dick Degerfeldt.

Varje år har jag en eller två separata utställningar.

Vill du mig något så ring gärna 0690-232 34 eller maila via kicki.jeschke@live.se

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background